Önlisans Programları Kapsamlı İş Olanakları Sunuyor!
Ek seçim süreci 12 Eylül’de başladı ve 17 Eylül Pazar saat 23.59’a kadar devam edecek. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan, herhangi bir programa yerleşemeyen adayların ek tercih fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini söylüyor. Sağlık alanında çalışmak isteyen, bu alanda çalışmaya istekli ve kendini sürekli geliştirmek isteyen adaylara birçok programın fırsatlar sunduğunu hatırlatan Karahan, ilgili programların incelenmesinin öğrencilerin geleceği açısından değerli olduğunu hatırlattı. ve seçimlerini yapın.
Üsküdar Üniversitesi SHMYO Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan, sağlık bölümünde istihdam imkanlarının her zaman devam ettiğini, bu alanda değerli bir alanı dolduran önlisans programlarından mezun olan sağlık teknikerlerinin sağlık sektöründe iş bulma oranının yüksek olduğunu belirtti. Bölüm diğer alanlara göre oldukça yüksektir.
Öğrenciler 36 programla branşa hazırlanıyor
Teması ‘sağlık’ olan Üsküdar Üniversitesi’nin bu alandaki tecrübesiyle öğrencilerini yüksek istihdam olanaklarıyla sektöre hazırladığını anlatan Prof. Dr. Karahan, şöyle devam etti:
“SHMYO olarak 36 programımızla Türkiye’nin en kapsamlı SHMYO’larından biriyiz. Öğrencilerimiz programlarımızdan, uluslararası standartlarda oluşturulmuş müfredatlarda alınan dersler ve en son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarımızda uygulama olanakları ile mezun olmaktadırlar. “Ülke olarak dünyada öncü olduğumuz sağlık hizmetlerinin kalitesine, nitelikli sağlık profesyoneli mezun teknisyenlerimizle katkı sağlamaya her zaman önem veriyoruz.”
Sivil savunma arama kurtarma alanında kamu ve özel iş imkanları…
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki programlar arasında farklı görev tanımlarına sahip programların bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mesut Karahan, bunlardan birinin Acil Durum ve Afet Yönetimi programı olduğunu söyledi. Karahan şöyle devam etti:
“Son dönemlerde yakından şahit olduğumuz çeşitli felaketleri yaşıyoruz. Ülke olarak bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Deprem, su baskını, çığ, heyelan gibi farklı türdeki afetlerin afet öncesi eğitim, bilinçlendirme ve proje geliştirme gibi tedbirlerin alınması oldukça önemlidir. Daha sonra yaşanabilecek bir felaket durumunda adaptasyon süreci çok değerlidir. Bu nedenle her türlü kayıp azaltma faaliyetini yürütebilecek ve yönetebilecek mesleki bilgi ve becerilerle kapsamlı bir şekilde donatılmış, yenilikçi, araştırmacı ve girişimci mezunlar yetiştiriyoruz. “Bu mezunlar son dönemde sivil savunma arama kurtarma birim müdürlükleri başta olmak üzere birçok kamu ve özel alanda istihdam imkanına sahip oldular.”
Özel ve kamu hastanelerinin ameliyathane ünitelerinde istihdam imkanları…
Ameliyathane Hizmetleri programından mezun olan öğrencilerin özel ve kamu hastanelerinin ameliyathane birimlerinde yoğun olarak istihdam edildiğini kaydeden Prof. Dr. Karahan şu bilgileri verdi:
“Bu program mezunları, ameliyathanede kullanılan tüm cerrahi malzemeleri hazırlayan, cerrahi işlem sırasında hekimin uygun göreceği durum ve şekilde gerektiğinde cerrahi ekibe yardımcı olan, daha sonra cerrahi müdahale için gerekli ekipmanı hazırlayan yardımcı cerrahi sağlık personeli olarak görev yapar. Sterilizasyon sağlanarak yeni ameliyat süreci. Bu nedenle birçok hastanede istihdam edilme şansı yüksektir.”
Çevre sağlığı mezunları ne iş yapar?
Prof. Dr. Karahan, Çevre Sağlığı Programı hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Çevre Sağlığı programından mezun olan öğrencilerimiz, doğal kaynakların verimliliğinin korunması, çevrenin insan sağlığı ve refahına uygun şekilde düzenlenmesi konusunda çevre mühendislerine yardımcı olan kişilerdir. “Çevre Bakanlığı’na bağlı çeşitli birimlerde, belediyelerde, SEKA, Perkim, İGDAŞ gibi bazı kurum ve kuruluşlarda istihdam imkanları mevcut.”
Ön lisans mezunlarının birçok avantajı var…
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler için çok değerli çalışma alanlarının bulunduğunu belirten Prof. Dr. Karahan, şöyle devam etti:
“Sağlık sektöründe çalışma alanları çok önemli ve geniş bir alana sahip. Ayrıca program 4 yıllık bir bölüm olmadığından mezun olan teknikerlerimizin sahada üstlenecekleri sorumluluklar da önemlidir. “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri lisansüstü öğrencilerimiz, hastalığın tanısı için gerekli olan direkt görüntüleme (X-ışını), Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans, Mamografi gibi birimlerde veya radyasyon tedavisi alan hastalara yönelik cihazların hazırlanması ve uygulanmasında çalışma alanlarına sahiptirler. ve Nükleer Tıp bölümünün çeşitli birimlerinde.”
12-17 Eylül ek yerleştirme döneminin fırsat olduğunun altını çizen ve henüz bir programa yerleştirilmemiş adayların bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Sağlık alanında çalışmak isteyen, bu alanda çalışmaya istekli ve kendini sürekli geliştirmek isteyen tüm öğrenci adaylarının bu programları doğru bir şekilde inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı